duminică, septembrie 27, 2009

Skate zile 'oi avea...

Nu știu cum se face, dar nu prea am treabă des prin centru. Iar dacă ajung în centru, mă învârt pe la Romană. Astfel, plimbatul pe la Universitate se întâmplă mai rar. Cum, necum, vineri seara o ardeam studențește pe la fântână.

Tocmai ce dădeam să plec spre Batiștei când îmi atrage atenția un obiect străin de meleagurile acelea. Mă întorc mai bine și dau fix de "Monumentul skater-ului anonim". Imediat ce mi-am revenit din șocul inițial, mă apuc să studiez mai bine "forma de artă". Un individ pe un skateboard, cu un picior în ghips și o cârjă în mâna dreaptă se holba undeva în zare, spre TNB.

Sigur, acum toată comunitatea de băieței de liceu cu tuburi de graffiti într-o mână, role în picioare și caș la gură vor sări că ei de ce să nu merite un monument? În fond, testiculele trase printr-o țeapă au propria lucrare în București. Adevărat, n-am ce zice, dar parcă mai bine un testicul găurit decât un mucos în cârje. Măcar coiul înălțat către cer simbolizează lupta unor oameni pentru libertate. Da, este înjositor și jignitor, dar măcar sunt trecute numele lor acolo și chiar dacă implementarea e cretină, intenția e bună.

Puștanul pe placă nu reprezintă altceva decât pe sine, iar un dobitoc de 15 ani plin de pierce-uri și cu un viitor strălucit ca vânzător de cartofi prăjiți la McDonald's nu mi se pare prea demn de un monument. Și chiar dacă în goana noastră către mulțumirea tuturor națiilor am avea nevoie de un astfel de monument, nu cred că locul în care s-a luptat pentru libertate de mai multe ori e tocmai potrivit. În Herăstrau, la skateri acasă de ce n-au așezat monumentul? Pentru că Oprescu e cretin, de-aia!

Muriți, primarilor și consilierilor, O! recipiente fără sfârșit de șpagă! Muriți și lăsați-ne în pace!

3 comentarii:

Alex spunea...

Salut,
E o campanie publicitara... la ceva napolitane daca am inteles bine. In piata Unirii e o statuie asemanatoare care reprezinta un biciclist, in Herastrau am auzit ca ar fi inca una.

Paul spunea...

Natie de cretini ce sa facem? Sa-ti dau pozele sa le pui si pe ele...

Radu spunea...

Paul, ti s-a ridicat o statuie si tie la Maxx in rgie - statuia amantului Anonim

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.