marți, septembrie 22, 2009

Momente.

Toți avem zilele acelea epice, pe care le ținem minte toată viața și care primesc îmbunătățiri de fiecare dată când le povestim. Primul sărut, întâlnirea perfectă, croaziera romantică și buchetul de trandafiri, petrecerea aceea nebună al cărei suflet ai fost, o noapte de băută după care ai plecat cu fata cea mai frumoasă acasă.

Totuși, e interesant cum, câteodată nu poți uita anumite momente fără nicio însemnătate aparentă. Chiar dacă nu mai ții minte lucruri sau zile importante, îți poți aminti o imagine pe care ai văzut-o acum doi ani sau tonul vocii unei persoane.

Cu ce te afectează atât de mult fata care tremură înfășurată într-o haină pe care o poți descrie în detaliu? Ce anume din felul în care își fuma țigara s-a gravat undeva într-un colț de creier? Mai mult ca sigur ea nici n-ar știi despre ce îi vorbești dacă i-ai povesti. Cum poate o ieșire banală, plictisitoare și anostă alături de prieteni să-ți rămână arsă pe retină în detalii agonizante? Sau privirea pe care mi-ai aruncat-o atunci, știi tu...de fapt, nu știi și nici nu-ți vei putea aminti vreodată, iar eu nu am cum să ți-o descriu, pentru că nici eu n-o am pusă deoparte în cuvinte. O știu pur și simplu, așa cum a fost ea atunci.

Probabil e vorba de starea de bine. Nu bine pentru că așa ar fi normal sau bine pentru că ți-ai luat porția de endorfine. Nu, bine pentru că te simți cu adevărat împăcat și simți că atunci, în secunda aceea și doar atunci ești la locul tău în Univers. Atomii care te formează, sufletul care te animă și-a ocupat o fracțiune de secundă poziția confortabilă. Apoi te-ai mișcat iar și ți-a scăpat momentul.

3 comentarii:

Paul spunea...

ANUNT! cautam partenera pentru Cos... Abstinenta i-a afectat modul de gandire (bloggereala)

pretzeL spunea...

Blogoragie...sau la el o fi blegoragie

nu e bine costine sa stii ca poti conta oricand pe prieteni? :D

paispe spunea...

Cred ca vine sfarsitul lumii.

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.