sâmbătă, iunie 20, 2009

Profesorii și bacul.

Ieri, profesorii au anunțat că există posibilitatea să nu participe la examenele de la bacalaureat pe motiv că primesc foarte puțini bani.

Practic, e ca și cum m-aș duce eu la șef și i-aș zice că nu vreau să mai vin vinerea la serviciu. Pentru că, în mod absolut șocant, bacul se întâmplă în fiecare an și, oricât nu ne place nouă, face parte din activitatea de învățământ. De 100 de ani, gen. Apoi chestia cu banii. Dacă, mie, spre exemplu, nu mi-ar conveni salariul, m-aș duce la șef și i-aș cere mai mulți bani. Ceea ce profesorii au și făcut și Guvernul le-a zis că nu se poate. Apoi, aș căuta un alt loc de muncă, ceea ce profesorii se pare că nu au făcut pentru că, de vreo 15 ani de când tot a ard inutil prin școli, tot ăia sunt. E drept, există și posibilitatea ca numiții profi să fie atât de proști încât să nu-și găsească de lucru în altă parte. Deci, nu primesc mărire și nu-mi găsesc de lucru în altă parte. Se pare că nu-mi rămâne decât să tac și să încerc să nu mor de foame (asta daca nu visez numerele câștigătoare la loto).

În concluzie, dragi și mult-iubiți "dascăli" cum vă place să vi se spună: marș la muncă și terminați cu fițele de salarii. Nu vă convine, plecați, nu vă ține nimeni. N-aveți unde să plecați? Înseamnă că fie nu vă place munca (n-am auzit să nu mai fie locuri de muncă la McDonald's sau la Taxi 2000), fie sunteți suficient de proști să nu vă primească nimeni, așa că ziceți merci că vă ține statul și pe 50 de lei pe lună.


Ca să vin în întâmpinarea comentariilor:

"Dar performanțele? Dar elevii olimpici?" - elevii ăia sunt olimpici că așa sunt ei, inteligenți, nu i-a fătat niciun profesor.

"Am făcut cinci ani de facultate ca să muncesc pe doi lei!" - dar cine te-a pus să te faci profesor? Dacă ești așa cerebral după 20 de ani de facultate, te invităm în domeniul cercetării. Hai, hai, nu te sfii, du-te și fi genial și muncește la $CORPORAȚIE pe 20.000 de euro pe lună și pișă-te pe noi. Eh, dacă nu te primesc, stai în învățământ pe doi lei.

"Dacă ar pleca toți, cine i-ar mai învăța pe copii?" - să ajungem noi în situația în care efectiv n-ar mai rămâne niciun profesor angajat și vedem atunci ce-om face. Poate mai reducem numărul de ore. Băgăm cursuri pe internet și mai mult studiu individual pentru elevi. Într-un cuvânt - reformă.

4 comentarii:

@Dexter spunea...

Eu unul sunt ferm de convins ca invatamantul privat e singura chestie care are o sansa in Romania, in contextul definitiei "privat, adica e un SRL cu manageri, planuri de proiect, disciplina executiei si obligatii de ambele parti" si nu al celei "e privat, adica costa" ;-)

@Dexter

pretzeL spunea...

ai uitat de 3 luni de vacanta platita pe an (plus craciun, paste si etc). Absenteismul lor (se adauga tot acolo la zile platite de concediu) si oricum durerea generala in c*r care caracterizeaza orice mandru manuitor al cretei.

Sa ne mai gandimt ca oricum au program de gravide? 8-14 sau 12-19?

Stalpii formatori ai societatii ;)

Cos spunea...

In cazul unora, stalpii informatori ai societatii.

pretzeL spunea...

pasari ciripiesc pe ram...ca sa zic asa

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.