miercuri, martie 04, 2009

Inginerii nu sunt sexy.

Sau nu sunt intelectuali. Mă refer la Topul celor mai sexy 50 de intelectuali întocmit de Academia Cațavencu. Se pare că, între toți cei 50 de intelectuali nominalizați în revistă, apar fix doi ingineri prin formare. Este vorba, desigur, de domnul H.R. Patapievici care știe mai bine decât Darth Vader ce-i acela un laser (a terminat facultatea de fizică) și de domnul Robert Șerban care este licențiat în instalații. În rest, numai filosofi, scriitori sau, mai rar, istorici.

Nu contestă nimeni că și dânșii sunt intelectuali. Ba unii sunt și sexy, dar chiar să n-avem parte de un dr. ing. în mecanica fluidelor sau de un electronist priceput atât cu letconul cât și cu mintea? Plus că ne gândim și la aspectul practic -- poate că sunt ei sexy acum, dar orice femeie care privește în perspectivă își dorește alături un bărbat priceput în ale casei. Adică, unul care să schimbe și siguranțele arse, nu doar s-o ardă în siguranța bibliotecii.

E drept, în juriu a fost și domnișoara Mihaela Rădulescu (nemaifiind căsătorită nu mai este doamnă), care-și petrece duminicile în familia lui Dani, un cunoscut om de cultură. De altfel, se pare că Dani pregătește, alături de Mihaela, o nouă emisiune pentru TVR Cultural cu titlul "Dilematica cu Dani".

Una peste alta, inginerii nu și-au avut locul cuvenit în top. Probabil erau prea ocupați cu activități serioase ca să-i bage lumea în seamă. Știți voi, construitul societății în care trăim și restul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.