vineri, iulie 04, 2008

România.

România este o ţară din estul Europei. Românii consideră, totuşi că se afla in partea centrală a continentului. Ca orice stat european, ba mai mult primit cu multă îngăduinţă chiar în Uniunea Europeană, România are instituţii de stat, are şcoli, spitale, magazine, biserici, şaormerii, farmacii şi bănci. În toate aceste locuri lucrează cetăţenii acestui stat, românii.

Românii sunt foarte mândrii de trecutul lor, deşi nu au absolut niciun motiv. Practic, marea realizare a noastră a fost să nu fim cuceriţi de turci în câteva rânduri. În rest, se ştie că noi nu ducem războaie de cucerire. Probabil pe motiv de lene.

Românii sunt un popor credincios. Peste an, armatele de zeloţi se iau la bătaie cu Jandarmeria în diverse ipostaze - majoritatea în legătură cu moaştele vreunui sfânt. Normal, în orice tramvai, autobuz sau taxi, se pot observa credincioşii cum îşi fac cruci mari când trec pe lângă biserici. În rest, furăm şi ne băgăm pula cu orice ocazie.

Românii au femei frumoase. Acest lucru este adevărat, iar femeile dându-şi seama de acest lucru, s-au hotărât să-şi vândă scump talentele. În speţă, marea majoritate sunt curve fie practic - direct pe bani, fie mai subtil, favorizând masculii posesori de maşini scumpe şi oferitori de salate şi apă plată la terasele din Dorobanţi.

Românii fură. În general, românii nu se simt jenaţi când fură, ba mai mult, simt o oarecare satisfacţie că i-au făcut pe fraieri. Chiar şi românii care nu fură simt o dulce complicitate când aud despre faptele altora; indignarea ce i-ar caracteriza pe alţii se transformă la noi într-un "ai dracu' românii noştri, la ce s-au gândit" spus cu un zâmbet de mândrie patriotică.

Românii sunt proşti. Există, normal, câteva cazuri de elevi olimpici internaţional, ajunşi acolo ca recunoaştere a faptului că altfel ar muri de foame în ţărişoara noastră mică şi murdară. Aceştia contribuie la o bătaie cu pumnul în piept a oricărui angajat al Ministerului Educaţiei - de la ministru până la femeia de serviciu care lucrează la şcoala cu olimpici internaţionali. Restul românilor sunt nişte animale oportuniste, agramate şi ignorante la orice ar putea fi de interes academic.

Românii sunt leneşi. De la poliţistul comunitar din colţ de cartier până la profesor unversitar, în ţara asta nimeni nu-şi face treaba. Pentru că sunt, fie proşti, fie curve, fie fură prea mult şi nu mai au timp de altceva.

Din păcate, cel mai mare defect al românilor este că dacă văd pe unul care nu fură, e inteligent, nu se fute pe bani şi e harnic îi dau una în moalele capului. Aşa, de-ai dracu'.

14 comentarii:

Cata spunea...

da' noi tot ii iubim ca sunt de-ai nostri

pretzeL spunea...

io' nu-i iubesc pe niciunii...da-i dracu' pe toti!

Cos spunea...

Io-i urasc pe toti!

Anonim spunea...

oamenii sunt la fel peste tot ...depinde de conducere.

Cos spunea...

Se spune ca oamenii au conducerea pe care si-o merita. Eu cred ca e adevarat.

Kidha spunea...

Asa, si? Romanii sunt miserupisti.

chocolate spunea...

Super tare....m-am distrat teribil..:)))...si nu pot sa spun ca nu ai dreptate..:))

chocolate spunea...

Am si eu o intrebare...pot sa pun adresa si la mine la blogroll? imi place blogul tau..:) multumesc frumos. o zi buna:)

Defyer spunea...

Dovada ca i-am dat lui Ilici trei mandate.

Cos spunea...

@Kidha
Vorbind de miserupisti, ce mai face Radu?

@chocolate
Saru' mana, fac si eu ce pot. Sigur ca poti pune sietchul la tine in blogroll.

@defyer
Il urasc!

umbre spunea...

destul de adevarat ce spui..mai putin o chestie..romanii sunt de fel, inteligenti,de aici rezulta ingeniozitatea cu care "ii fac pe fraieri". Orientata intr`o directie productiva si cinstita ai rezultate precum stim sau ar trebui sa stim cati romani au inventat multe lucruri si le`au brevetat in strainatate..nu la noi, ca de..au fost si atunci exemplare, ca si acum, care au mers pe interese de grupuri decat pe interes de dezvoltare.

Am citit la un moment dat o lista cu tot ce au inventat romanii (cu brevet) si cu toti romanii care nu au primit brevet pe niste inventii care au fost recunoscute cativa ani mai tarziu, dar "inventatorul" fiind de alta origine..lista era lunga..iar inventiile erau semnificative..imi pare rau ca nu o mai am, ar fi fost un argument de luat in calcul.

Dar, sa revin la subiect, daca vrei sa vezi estimativ nivelul de cultura al oamenilor de peste 18 ani vezi procentul de alegatori prezenti la vot si din ei scazi 15-20 de procente

teompa spunea...

Pe americani
Timpu-i costă bani,
Pe români, în schimb,
Banii-i costă timp.

Catalin spunea...

:)))/...daca tu ERAI Mai rasarit...
1. nu postai asta
2. nu postai asta
NU stim decat sa ne vaitam...aoleeu cum sunt romanii...ai luat tu vreo masura, te-ai precipitat, ai vrut, AI INCERCAT MAKR sa schimbi ceva si nu ai reusit? NU CRED....asa ca...desteapta-te romane..si nu mai astepta de fiecare data sa faca altii pt tine...;)

Cos spunea...

Pe de alta parte, eu stiu sa scriu corect. Tu nu stii. Avantaj eu.

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.