sâmbătă, noiembrie 10, 2007

Analiză.

Un exemplu clar privind dorinţa femeilor de a domina Lumea îl constituie şi felul în care manifestă aroganţa de a crede că toată lumea gândeşte precum ele. Din obişnuinţa de a ţese intrigi şi planuri complexe de defăimare a bărbaţilor, multe femei rămân cu reflexul de a asocia acest comportament şi masculilor din jurul lor.

"Imi dai şi mie sarea, te rog?" - această întrebare nevinovată poate provoca o cascadă de raţionamente în mintea diformă a unei femei. De la "nu îi place cum gătesc" pâna la "are pe alta" pentru că are nevoie de un aport de sodiu, dar noi nu facem sex suficient ca să transpire prea mult, deci o face cu altcineva. Din păcate, modelele acestea mentale sunt incompatibile cu firea sinceră şi directă a bărbaţilor. Da, fetelor, noi putem răspunde unei întrebări printr-un singur cuvânt. Nu avem nevoie de două fraze complete, dintre care una să se incheie cu semn de întrebare. "Sunt grasă?". "Da.". Vedeţi? E simplu, nu trebuie să explicăm că, de fapt, şi grăsuţele sunt frumoase în felul lor şi că au o fire plăcută şi ne fac să râdem. Nu. Întrebare-răspuns. Simplu.

Şi dacă tot suntem aici, poate că ar fi timpul să aruncăm bomba: există momente în care bărbaţii chiar nu se gândesc la nimic. În mintea voastră ştiţi asta, pentru că şi voi aveţi perioade (mult mai lungi, dacă mă întrebi pe mine) similare, dar tot nu vă abţineţi să trântiţi întrebarea: "La ce te gândeşti?" Răspunsul este simplu: "Dacă aş fi vrut să ştii, aş fi spus-o, n-aş fi gândit-o."

Un alt exemplu clasic este presupunerea făcută de majoritatea femeilor cum că bărbaţii au puteri telepatice şi aceste puteri sunt îndreptate exclusiv către jumătatea mai bună. "Mi s-a rupt o unghie astăzi, de ce nu m-ai sunat?". Poate pentru că habar n-aveam că ai o problemă manichiuristică ce necesita intervenţia mea pe modul consolare. Poate pentru că aveam un trilion de lucruri mai bune de făcut care în general îţi plătesc ţie programările la cosmetică.

9 comentarii:

pretzeL spunea...

grasele nu au suflet!

Cos spunea...

De aceea, daca te culci cu ele, ti-l fura pe al tau!

iulia spunea...

inca nu ma pot decide care ore din liceu ti-au palcut mai mult... chimia sau biologia: "pentru că are nevoie de un aport de sodiu, dar noi nu facem sex suficient ca să transpire prea mult"
cam ai dreptate cu mintea intortocheata.uneori nici noi nu ne mai intelegem.

Cos spunea...

@iulia Asta nu intelege lumea despre mine: probabil ca mi-ar fi placut teribil si chimia si biologia daca nu aveam doua dintre cele mai proaste profesoare din lumea asta larga.

Paula spunea...

femeile sunt cum sunt, iar barbatii le iubesc :-p

Cos spunea...

@paula Barbatii le iubesc pentru ca n-au incotro.

bump spunea...

interesant. Articolul a fost preluat pe bump.ro, hai si tu si apasa BUMP

Cos spunea...

Asta-i un fel de digg mioritic?

Anonim spunea...

femeile...pff..o enigma de cand sa creat lumea...le iubim neconditionat..e un adevar..dar de ce atatea matze?de ce atatea conditii de ce ..de ce?..acceptam pt k...suntem barbatzi:P

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.