vineri, februarie 16, 2007

ComunistTV

Mă trezesc astăzi de dimineaţă (fără prea mult chef de viaţă şi uşor sictirit - cum dracului un om care a terminat liceul poate să debiteze inepţiile pe care le-am spus eu aseară mă depăşeşte complet şi probabil că ar trebui să fiu împuşcat, dar nu despre asta discutăm) şi pornesc televizorul. Tot frunzărind printre canale, dau peste CosmosTV, televiziunea lui Vadim. Deloc surprinzător, tocmai rula o emisiune care îl avea pe Vadim ca invitat.

Ceilalţi invitaţi erau la o măsuţă mică, mică de tot, iar Tribunul, alături de moderatoare (pe care nu am auzit-o niciodată în toate cele 30 de minute cât m-am uitat) erau aşezaţi la un birou mare, situat mai sus. Aşa, ca să se întărească poziţia de Pontifex Maximus. Şi vorbind de popi, în spate se putea observa o poză cu Vadim şi Teoctist. Imediat lângă harta României Mari şi avizierul cu "Cei 12 apostoli ai neamului românesc". Extraordinar de interesanţi erau invitaţii, în persoana unui istoric obosit, un economist tânăr şi oportunist şi ministrul de finanţe din regimul comunist. Absolut toată lumea i se adresa Tribunului cu apelativul "domnule preşedinte", iar acesta înfiera puterea şi opoziţia deopotrivă, alături de "Máfia care sufocă România". Nici unul dintre invitaţi nu vorbea neîntrebat şi nu răspundea decât dacă întrebările nu sugerau şi răspunsul. Circotecă mare şi respect etern pentru Salvatorul îmbrăcat în alb şi cu ochelari mari, de bondar.

Subiectele abordate au fost, pe lângă laudele aduse rudotelianului Vadim, ridicarea în slăvi a comunismului. Astfel, chiar din gura ministrului de finanţe de atunci aflăm cât de bine se trăia prin anii '80, cât de mult producea România şi cât de rău e acum. Mai aflăm cum s-a dus "domnul preşedinte" în delegaţie la Bruxelles doar cu 15 dolari în buzunar şi cum de banii ăştia a cumpărat un parfum pentru mama sa. Ah, mulţumesc PRM-ului că mi-a deschis ochii şi că m-a făcut să realizez cât de bine era înainte şi ce rău este acum. Vă mulţumesc din suflet, tovarăşe Vadim!

Totul a culminat cu Tribunul care a spus: "Şi acum, să urmărim un reportaj despre discursul meu de la Alba-Iulia". Şi voi care credeaţi că numai OTV se bazează pe un singur om...Ei bine, nu! La Dan Diaconescu mai sunt şi invitaţi.

4 comentarii:

sin spunea...

da ce-ai mai zis aseara ?

Costin spunea...

Eram absolut sigur ca asta va fi prima intrebare.
Am facut un comentariu stupid pe care nici un om normal nu l-ar face. Pur si simplu nu m-am gandit inainte sa vorbesc. Oricum, nu conteaza.

mish spunea...

ba conteaza frate acolo la blogosfera qaie...

in fine ce ti-a facut tie omu?
e nebun si se cheama schizofrenie ce are el...
astia trebuie intelesi nu condamnati; pur si simplu el nu poate sa faca nimic decat sa vorbeasca... momentan

Radu spunea...

Te-ai luat de zOSO(© Mircea Badea), Costine? Nu ştii că nu e frumos să te iei de cei mai puţin norocoşi? :D

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.