marți, decembrie 19, 2006

CSI: Sinaia.

Probabil că majoritatea ştiţi că mi-au furat maşina. Ei bine, un nou capitol din viaţa mea plină de femei frumoase, maşini şi bani s-a desfăşurat astăzi.
Ceea ce începuse drept încă o zi monotonă a devenit o adevărată saga poliţistă. Totul a început cu un bip de la un număr pe care nu-l aveam în agendă. Deoarece la momentul respectiv eram în chiloţi, nu am sunat imediat, aşa că la interval de 30 de secunde a sosit cel de-al doilea bip pe telefonul mobil. Deja intrigat, purced să apelez acel număr...sună de câteva ori, apoi o voce necunoscută îmi spune: "De la Poliţia Capitalei - Furturi Auto vă deranjăm.". E clar că până şi poliţia şi-a dat seama că sunt un boss şi că nu trebuie decât să-mi dea un bip şi vedem dacă vreau să stau de vorbă cu ei sau nu.
"Păi nu mă deranjaţi Dumneavoastră, că eu vă sun.", îi răspund. Până la urmă, îmi comunică faptul că mi-au găsit maşina. La Sinaia. Şi îmi dă un număr de telefon să sun acolo. După cum vă puteţi închipui, deja eram exaltat şi mintea îmi zburda la multele aventuri avute în Veyrom (aşa o chema pe răposata). Sun la Sinaia şi îmi răspunde o altă voce misterioasă:
"Bună ziua, vă sun în legătură cu maşina pe care aţi găsit-o...", zic eu plin de speranţe.
"Aaa, bună ziua, să ştiţi că am găsit-o aseară."
"În ce stare e?"
"Păi...ştiţi, e arsă."
"Arsă?"
"Da, în proporţie de 80%. Dar să ştiţi că motorul e încă bun şi aţi face bine s-o ridicaţi astăzi."
"De ce astăzi?", întreb deznădăjduit.
"O fură ţiganii până mâine dimineaţă..."

Să recapitulăm pentru cititorii care au deschis jurnalul mai târziu: în primul rând, poliţia îmi dă bip, când îi sun îmi spun că au găsit maşina, dar că e incendiată şi că ar fi bine să mă duc s-o iau cât mai repede, ca să n-o fure ţiganii. Poliţia îmi spunea să mă grăbesc ca să n-o fure. Poliţia.

Cum, necum, ajunge tata la Sinaia să vadă care-i treaba. Aparent, agentul cu care am vorbit e o fire foarte optimistă, deoarece acel 80% e mai degrabă un 99.9%. De asemenea, este evident că nu este un mecanic foarte priceput, deoarece motorul era, citez din El Comandante (tata): "(...)scrum, praf şi pulbere. Mort. Zob. Terminat.". Restul este deja istorie, dar voi relata pe scurt ceea ce s-a întâmplat în continuare: caroseria carboniazată a fostului meu bolid a rămas acolo, pompierii au scris în raport că totul a pornit de la instalaţia electrică. Se pare că instalaţia electrică s-a hotărât să toarne şi benzină peste maşină înainte să facă scurt-circuit, dar astea sunt detalii. Cazul este clasat.

Ce am învăţat din acest episod? Poliţia Română are, într-adevăr bugetul foarte limitat - nici măcar un telefon pe mobil nu-şi permit; dacă vreţi să comiteţi o infracţiune nu trebuie decât să furaţi o maşină din Bucureşti, o duceţi la Sinaia, vă faceţi treaba şi o incendiaţi. Poliţia locală nu-şi va pune niciodată întrebarea de ce? şi în veci nu vor căuta indicii. Amin!

3 comentarii:

jedimind spunea...

Scuza-ma, dar nu m-am mai amuzat atat de tare de foarte mult timp. Imi pare rau. As vrea sa fac un comentariu cat de cat ca sa respecte normele cerute de acest blog.

In orice caz, e o mare tristete ce este Politia Romana astazi.

Era bine sa te fi dus in Sinaia si sa uiti de masina !

pretzeL spunea...

Macar aia de bujii de la tata ai gasit-o? ca aia facea toti banii :))

iulia spunea...

e trist! traim in romania si asta ne ocupa tot timpul dupa cum bine stiti! oricum si eu m-am amuzat teribil. imi pare rau pt tine dar povestea e f haioasa :)

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.