miercuri, octombrie 04, 2006

AP.

Uitându-mă la televizor (destul de rar, permiteţi-mi să spun), nu pot să nu observ acele categorisiri făcute de CNA. Mă refer, evident la faimoasele: "Genul programului: comedie. Poate conţine limbaj licenţios etc.". Care este scopul general al acestor etichete? Evident, să protejeze copiii de violenţă excesivă, scene de nuditate şi altele. Puteţi să spuneţi că sunt paranoic, că am o imaginaţie bogată sau mai ştiu eu ce, dar nu este atât de greu să ne imaginăm următorul scenariu: undeva pe la două noaptea, copilul nu are somn şi se strecoară în sufragerie, unde este poziţionat de obicei televizorul, şi începe să butoneze telecomanda. Vi-l puteţi imagina zicând vreodată: "Ah! La naiba, nu am încă 18 ani, aşa că nu mă pot uita la Sex fierbinte în trei cu Laura Andreşan şi nici măcar la Răzbunarea samuraiului înarmat cu Uzi"? Aşa că, la ce ne mai trebuie cerculeţ pe film? Plus că, de ce să nu recunoaştem, pătrăţelul roşu face parte deja din pop-culture. Era mai cool.

Rezultatul ultimului studiu CNA asupra desenelor animate arată aşa:

  • Forme de violenta fizica: lovituri, bataie, ranire (cu obiecte), ranire (cu arme), crima, tortura, luare de ostateci, privare de libertate, tâlharie, explozie, accident, violenta de masa, distrugeri, altele.

  • Forme de violenta verbala: certuri, injurii, ridicare de ton, tipat, limbaj licentios, obscen, calomnie, insulta, ridiculizare, atac la persoana, amenintare, argou, altele.

Ale dracu' desene animate!

9 comentarii:

pretzeL spunea...

desenele e rele si periculoase

Cata spunea...

Pai dac-ar fi asa Tom si Jerry ar trebui interzishi de mult

iulia spunea...

hei nimeni nu se ia de tom si jerry...dar v-ati uitat in ultimul timp la desene animate?sunt incredibil de violente si chiar urate...cu monstruleti cat se poate de hidosi si cu roboti care vor sa distruga oamenii....
desenele astea ar trebui putin cenzurate...don't u think?

pretzeL spunea...

nu e nimic in neregula cu robotii care vor sa distruga oamenii...(transformers...more than meets the eye...pam pam...pam pam pam pam) :)

eu spunea...

mah... violentza ca violentza... dar sa n-ai pic de respect pt personalitati importante pt noi toti?!?!
citez d p www.cartoonnetwork.com:
"the Grim Reaper is a supernatural creature thousands of years old. his previous job was to collect and deliver spirits to the underworld. now Grim is forced to be best friends with Billy and Mandy..."...

Costin spunea...

Mie-mi place "Justice League".

chew spunea...

daca ar fi sa incepem cu acuzatii ar trebui sa ne ducem mult inapoi in timp..violenta a existat in toate desenele animate.tom &jerry, Poppey, looney toons etc etc..a existat mereu si va exista ...acum e mult mai rau pt ca asta se vrea..nu e multa violenta nu atrage, nu se face rateing nu se fac bani suficienti...deci bagam mai multa violenta in tot..e simplu dar e foarte trist pt copii care isi dezvolta latura violenta si care prefera sa aplice ce vad la TV decat sa incerce sa diplomatizeze..

Anonim spunea...

De ce ne luam cu totii de desene animate ? Ce-ar fi sa ne gandim la viata reala in care exista batai si violuri la orice colt de strada ?

PS: Cos, copilul intentionat nu are somn ;).

chew spunea...

pai pentru ca un copil se formeaza din ce vede la televizor..si nu`mi spune ca un copil sta sa se uite la stirile de la 5 in loc sa se uite la desene..

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.