duminică, aprilie 23, 2006

Hristos a Înviat!

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Paştele, adică Învierea Domnului, aşa că vă urez şi vouă să aveţi parte de un Paşte fericit şi să-i aveţi pe cei dragi aproape nu numai acum, ci tot timpul.Am fost aseară la o mică parte din slujbă, adică de pe la 11.30 până pe la 12.30, cu scopul declarat de a lua Lumină. E clar, noaptea de Înviere a devenit un eveniment social la fel de important ca Revelionul, şi nu numai judecând după haine: n-am mai văzut demult atâtea tocuri-cui, bluze transparente şi feţe de piţipoance fardate bine, ca pentru Mall. Se vorbea tare, se râdea bine pe tot felul de bancuri porcoase, ba chiar am văzut un cocalar şi o campioană care se frecau şi se molfăiau mai rău ca-n filmele porno. Mai lipsea să scoată telefoanele mobile să faca poze lângă preot şi să înregistreze slujba tot pe mobil ca să şi-o pună ringtone pe timpul sărbătorilor.

Că tot făceam o analogie cu Revelionul, chiar am văzut câţiva care veniseră cu vinul/berea după ei, probabil ca să-şi zică La mulţi ani! (să nu uităm că românii işi zic "La mulţi ani" cu orice ocazie, de la Crăciun până la zile de naştere, botezuri şi chiar parastase) la doişpe noaptea şi să închine un păhărel pe treptele bisericii. Bineînţeles, imediat după miezul nopţii au început să curgă mesajele scurte pe telefon. Ce-i asta, fraţilor, se dă un premiu pentru cel care imi zice primul să pasc fericit? Asta ca să nu discut despre Iepuraşul de Paşte, care devine un personaj din ce în ce mai dorit: "Fie ca iepuraşul să-ţi aducă...". Mie nu-mi aduce nimic iepuraşul, clar? Ba mai mult, nici nu cred în iepuri, Moş Crăciun sau Andreea Marin.

Şi altă chestie: de ce toată ziua de astăzi la televizor au fost emisiuni de gătit? Nu cumva gătitul trebuia să se fi făcut deja? Din câte ştiu eu, azi e zi de mâncat.

Hai mă, bucuraţi-vă!

2 comentarii:

JediMind spunea...

Adevarat a Inviat, Cos. Sa inteleg ca te-ai distrat cat-de-cat ieri pe la 12 ? Ah, rugaminte: sa nu lipseasca mancarea de la masa ! Si inca ceva: Probabil ieri a fost zi de incalzit sarmale la flacara mica(nu de emisiuni de gatit, deh) ;). Paste fericit, la multi ani si toate bune !

Tyler Durden spunea...

Tzin sa te anuntz ca la biserica unde merg eu every year, se vad blitzu-rile atunci cand popa aprinde lumanarea. Eu am banuit ca se fotografiaza cu lumina sa isi puna poza la Avatar. Cel mai tare m-am cand am vazut ca au aparut pe mess mass-uri de tipul "Iisus s-a rastignit pentru noi, daca esti credincios si ai suflet , da mesajul mai departe la totzi din lista ta". Ce bine ca pot sa imi demonstrez credintza dand mesaje pe Messenger...

Trimiteți un comentariu

Ţineţi minte, ne plac mai mult comentariile favorabile.